Manieren waarop freelancers hun productiviteit kunnen verhogen

Geplaatst op

Er zijn veel dingen die freelancers kunnen doen om hun productiviteit te verhogen. In deze blogpost gaan we in op 17 van die manieren. Sommige lijken misschien voor de hand liggend, maar het vernieuwen van je werkruimte of agenda kan echt een groot verschil maken. Anderen zijn minder intuïtief, zoals het samenvoegen van vergelijkbare taken of het gebruik van de Pomodoro-techniek. Al deze tips helpen u echter om meer gedaan te krijgen in minder tijd, zodat u zich kunt concentreren op wat belangrijk is.

Je werkruimte opfrissen

Als u vanuit huis werkt, of waar dan ook dat geen traditioneel kantoor is, is het belangrijk om een ​​ruimte te hebben waar u zich kunt concentreren en productief kunt zijn. Maar alleen omdat je werkruimte thuis is, wil nog niet zeggen dat het saai hoeft te zijn! Hier zijn enkele tips om uw werkruimte op te frissen en voor u te laten werken:
1. Ruim op en organiseer. Een schone ruimte helpt je om je meer ontspannen en gefocust te voelen. Neem de tijd om je bureau op te ruimen, oude papieren of snuisterijen die ruimte innemen weg te gooien en te ordenen wat er nog over is.

Je agenda vernieuwen

Flexibel werken is in opkomst, en daarmee komt de behoefte aan bureaus die deze werknemers in contact kunnen brengen met bedrijven. Hoewel er veel redenen zijn waarom iemand ervoor kiest om freelance te werken of tijdelijke optredens aan te nemen, is één ding duidelijk: er is een groeiende vraag naar dit soort werk. Op een freelance platform is het mogelijk allerlei soorten werk te vinden, met waarschijnlijk ook zzp opdrachten voor jou. En aangezien bedrijven steeds vaker gaten in hun personeelsbestand willen opvullen met flexibelere medewerkers, is het belangrijk om een ​​bureau te hebben dat hen kan helpen met elkaar in contact te komen.

Soortgelijke taken samen bundelen

Als je net als de meeste mensen bent, heb je waarschijnlijk veel verschillende taken die je dagelijks moet uitvoeren. Van boodschappen doen tot het regelen van uw persoonlijke financiën, er is veel om bij te houden. Een manier om uw leven gemakkelijker te maken, is door soortgelijke taken samen te voegen.
Uitzenden van flexwerkers is zo'n taak die je gemakkelijk kunt bundelen. Door samen te werken met een bureau dat gespecialiseerd is in dit soort werk, kunt u uzelf op de lange termijn tijd en energie besparen.

De Pomodoro-techniek gebruiken

Als u een van de miljoenen mensen bent die flexibel werken – of u nu freelancer bent, op afstand werkt of gewoon veel verplichtingen hebt overdag – dan weet u hoe moeilijk het kan zijn om gefocust te blijven. Een populaire techniek die kan helpen, is de Pomodoro-techniek. Vernoemd naar het Italiaanse woord voor "tomaat" (pomodoro), verdeelt deze aanpak het werk in intervallen van 25 minuten gescheiden door pauzes van vijf minuten. Als je vier Pomodoro's hebt voltooid, krijg je een langere pauze van 20 minuten voordat je weer begint.